Ontdek de ongekende mogelijkheden van zijdebloemen

Alle bruidsboeketten, corsages etc. worden eigenhandig vervaardigd door Miranda. Zij heeft de vakopleiding tot gespecialiseerd bloembindster/bloemist genoten en ruime ervaring in het maken van bruidswerk. Het bruidswerk wordt helemaal in overleg met en naar wens van de klant gemaakt.

Hieronder een aantal voordelen van bruidswerk gemaakt van zijdebloemen:

– Bloemen die niet van echt te onderscheiden zijn;
– Minder kwetsbaar dan een bruidsboeket van verse bloemen;
– Altijd een frisse uitstraling, ook bij warm of koud weer en beter bestand tegen harde wind;
– Beslist geen last van een allergische reactie door stuifmeel;
– Licht van gewicht;
– Blijft mooi als aandenken, ook nog jaren na de bruiloft een blijvende herinnering;
– Geen stress op de dag zelf, u kunt het boeket zelfs weken van te voren in huis hebben;
– Als u in het buitenland trouwt, kunt u het bruidsboeket meenemen in het vliegtuig;
– In dezelfde vormen en maten te maken als een boeket met verse bloemen;
– Prijzen zijn vergelijkbaar, maar vaak goedkoper dan een boeket gemaakt van verse bloemen;
– Het bruidsboeket kan afgehaald worden in onze winkel, maar ook verzonden worden met de pakketdienst;
– Voor de gasten is een corsage van zijdebloemen ook een blijvende herinnering aan de dag.

De 4 Jaargetijden Handgebonden
Handgebonden bruidsboeket:

Een handgebonden bruidsboeket is eigenlijk een gewone bos bloemen maar het boeket is iets compacter samengebonden. De stelen van de bloemen zitten nog aan het boeket. Je kunt een strak, rond boeket maken (een biedermeiervorm) maar ook is het mogelijk om een los veldboeket te maken waarbij het lijkt alsof de bloemen zo uit een veld zijn geplukt.
De stelen van het bruidsboeket worden vervolgens deels of geheel afgewerkt met satijnlint of met een stukje stof van de trouwjurk. Voordeel van zijdebloemen: het boeket hoeft niet op water gezet te worden.

Draadgebonden bruidsboeket:

Alle bloemen en bladeren die in het boeket verwerkt worden, worden eerst op de juiste lengte geknipt en zullen vervolgens apart voorzien worden van een ijzerdraadje. Hierna worden de bloemen die op draad staan, in elkaar gedraaid totdat er een bruidsboeket ontstaat. Met deze techniek is het mogelijk om bruidsboeketten in meerdere vormen te maken. Nadat het boeket gereed is, ontstaat er een handvat van alleen maar ijzerdraden. Het handvat werken wij af met watten zodat het boeket goed vast te houden is. Vervolgens werken wij het handvat af met satijnlint of met een stuk stof van de bruidsjurk.

Bruidsboeket met lijmtechniek:
Wil je graag 1 grote roos als bruidsboeket? En wil je graag dat het bruidsboeket de gehele trouwdag mooi blijft? Kies dan voor dit bruidsboeket van zijdebloemen, deze roos verwelkt absoluut niet!
Deze enorme roos (ook wel Glamelia genoemd) is gemaakt van allemaal rozenblaadjes die samen tot een hele grote roos verwerkt zijn. De doorsnede van deze roos is 25 cm maar uiteraard kan dit nog groter.Aan de onderzijde zijn rozenstelen verwerkt zodat het net lijkt of je 1 hele grote roos in handen hebt. De stelen zijn deels afgewerkt met wit lint. Deze roos is gemaakt van witte rozenblaadjes maar uiteraard kan dit ook in een andere kleur of met rozenblaadjes in meerdere bijpassende tinten.
Corsage

Corsages zijn niet meer weg te denken bij een bruiloft. Ook voor de bruidegom en voor de gasten is een corsage van zijde-bloemen een blijvende herinnering aan de dag. De corsage kan aangepast worden aan de bloemen van het bruidsboeket. Het is mogelijk om een simpele corsage te laten maken van bijv. 1 zijdebloem of toef gipskruid. Corsages kunnen geleverd worden met een magneet of een speldje.

Haarbloemen

Bloemen in je haar, dat is nu echt een trend. Of je nu kiest voor subtiele, losse bloemen zoals gipskruid of juist iets dat de aandacht trekt in de vorm van een grote bloem, bloemen op een kammetje of zelfs een bloemenkrans in je haar. Waar je ook voor kiest, bloemen zijn geweldige blikvangers en passen bij ieder bruidskapsel. En is het een hele warme dag, geen nood, deze bloemen zullen niet verwelken.

Bruidsmeisjes boeketje

Bruidsmeisjes, ze zijn er van jong tot oud. En ook voor bruidsmeisjes maken wij prachtige dingen. Wil je een kopie van je bruidsboeket maar dan in het klein, of liever 1 mooie bloem? Het is allemaal mogelijk. Willen de bruids-meisjes liever de handen vrij houden die dag, dan is een polscorsage of bloemen in het haar ook een idee. Tevens hebben wij witte strooibloemen van zijden rozenblaadjes.